Cink je ključan element imuniteta
Imunitet označava sposobnost organizma da se odupre i odbrani od infekcija, bolesti ili neke druge biološke ili kemijske opasnosti.

Imunitet i njegovo osnaživanje tema je mnogih članaka, a uz opće savjete dobro je znati što je zapravo najodgovornije za snažan imunitet i uspješnu obranu organizma od velikog broja bolesti. 

Najnovije istraživanje pokazalo je da je ključan element cink, koji se veže na određene bjelančevine i podstiče ili zaustavlje određene reakcije imunološkog sustava. 

Osobe praćene u istraživanju bili su bolesnici sa sepsom na odjelima intenzivne skrbi u bolnicama, a pokazalo se da oni koji imaju niske razine cinka imaju velikih problema u borbi s bolešću.

Za sada nije moguće točno reći koje doze cinka bi se mogle koristiti u liječenju, tj. kako bi se na taj način mogao postići učinak smanjenja reakcije na upalu.

Preporučljivo je da u prehrani svakako koristite bogate izvore cinka poput orašastih plodova, mahunarki, integralnih žitarica ili pivskog kvasca kako biste svoj imunitet držali u odličnoj formi.